hromozvod

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Demokracia

Celý týždeň sa na nás valí Nežná revolúcia. V 1989 roku sa skončil socializmus, nie komunizmus. Komunizmus nikdy nebol v žiadnej krajine na svete. Akurát v Star Treku v americkej sérii scifi filmov. Tam je spoločnosť kde sú si všetci rovní, nepracujú pre peniaze, lebo žiadne niesu, ale pre spoločnosť a pre vlastné potešenie. Nechcem obhajovať komunizmus, ale to sú základne myšlienky komunizmu. Aj to je pravda že bol komuniznus totalitný, ale to je aj kapitalizmus. Ak jeden štát vojenskou silou vnucuje niečo inému štátu nemá to nič spoločné s demokraciou, je to sprosta hnusna vojna a k tomu nespravodlivá pretože každá útočná vojna je nespravodlivá. Aký rozdiel je medzi tým , keď tu prišli rusy a keď američania napadli vietnam či irak. Všade zomierali nevinný ľudia v mene nejakej myšlienky. A netrúfam si dnes povedať ktorá je ta správna. Len by som chcel pripomenúť, že aj v západných krajinách sa demonštruje a prečo keď je tam tak dobre.

S verejných prieskumov vyplíva, že 40 percent obyvateľstva sa má horšie ako pred revolúciou. A to keby urobili tento preieskum po regionoch bolo by to ešte viac.

Občan sa vraj može dnes slobodne rozhodnúť ako bude žiť, čím sa bude živiť, može cestovař po svete. Je to pravda? Asi ťažko.

Každý rozumný človek musí uznať že niekto je múdrejši niekto manuálne zručný a niekto na všetko ľavý a vie pekne spievať atď. Tak prečo jeden zarobí za hodinu svojej poctivej práce 50 korún a niekto 5tisíc. A to bola, podľa niekoho kacírska myšlienka, snaha komunizmu. Aby každý kto poctivo pracuje dostal primeranú odmenu.

Tak ako može slobodne cestovať ten, kto za svoju poctivu prácu  zarobí mesačne 8tisícky.

Teraz sa preferuje cestovanie za prácou. Vysvetlil už niekto tým ľuďom čo to preferujú čo to zo sebou prináša. V prvom rade rozvrat rodiny a rodina je základ štátu. Tak že rozklad štátu. Každý gazda s 5 triedamy ľudovej vie, že čo si nevyrobí doma musí kúpiť. Vysvetlím. Ak vycestuješ do zahraničia za prácou okrádaš vlastný štát aj seba tým že ak tam vyrobíš napr.hrniec v hodnote 1000korún dostaneš zaplatené iba okolo 200 korún, ostatok je zisk pre daný štát. Ak by si ho vyrobil doma celá tisícka ostane tu. Doma. Ta tisícka sa rozdeli tu, pre teba, pre majiteľa firmy a pre štat na školy , zdravotníctvo, kultúru atď. Takže sme sa dopracovali k tomu prečo západné štáty radšej strpia nepokoje ako napríklad teraz vo francúzku a nezasiahnu rázne. Vo všetkom je zisk. Je lepšie zamestnávať cudzincov za polovicu aj menej hoc rebelujú.

Všemocné peniaze vládnu vo svete nie demokracia.

 

 


Rozne | stály odkaz

Komentáre

  1. zavadzas
    1. to ze sa malo 40% ludi pred novembrom dobre znamena dve veci: 1. minuly system im vyhovoval, nemuseli nic robit a brali peniaze, 2. minuly system im vyhovoval, lebo boli sucastou politickej struktury a nemuseli nic robit, 3. dochodcovia - suhlasim, na tych je sucasny system kruty a to je priblizne tych tvojich 40%
    2. uvedom si, ze komunizmus je utopia, ktora nikdy asi nenastane. Kazdy clovek je v svojej podstate ina osobnost a uplne inak posudzuje inych ako seba. Pri kazdej prilezitosti seba vzdy budes posudzovat v pozitivnejsom svetle ako toho druheho.
    3. rovnaka poctiva odmena -> pred 400 rokmi by spevak nikdy nedosiahol take vysoke spolocenske postavenie ako teraz, spolocnost sa vyvija, spolocnost ma ine hodnoty, a aj ludi su na zaklade nich rozne odmenovani. Dnesna spolocnost ma radsej Madonnu ako nejakeho vedca, ktory niekde v uzadi svojho laboratoria najde liek na vtaciu chripku. Aj ked spominany vedec je pre ludstvo prinosnejsi ako Madonna. Madonna ma jednoducho lepsi marketing a lepsie sa predava a je viac na ociach.
    4. pred novembrom 1989 si mohol cestovat max. tak do byvalej Juhoslavie a aj to si musel prejst vsetkymi moznymi previerkami (bol som tam, pamatam si co to dalo namahy rodicom vybavit si tu moznost), dnes ti nic nebrani v tom aby si sa stopom dostal kamkolvek sa to da, kde nemas vizovu povinnost
    5. cestovanie za pracou neznamena len odchod jedneho z manzelov, moze kludne odist cela rodina, takze nie je to uplne podla toho co pises

    A na zaver: aj v socializme vladli peniaze, len nie tak okato ako je tomu teraz. A kedze peniaze idu ruka v rukou s mocou, tak kym v sucasnosti mozu byt videne navonok, tak za socializmu sa schovavali za rozne ine veci ako uplatky a pod. Mimo to, demokracia je forma vladnutia nie ekonomicka forma spolocnosti.
    publikované: 19.11.2005 12:19:46 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014