hromozvod

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapitalizmus

Dobrý deň.

Je máj lásky čas. Slniečko už pekne hreje vtáčiky spievaju a ja sa musím postarať o rodinu, aby sme mali kde bývať , obliesť sa a niečo jesť.  

Zapnem televízor a tam sa od naších predných politikov dozviem, že u nás nieje kapitalizmus, ale demokracia. Tak takú demokraciu sme tu ešte nemali. Zapni si pás, daj si urobiť na aute STK-zaplať, daj si urobiť emisnu kontrolu-zaplať, kúp si sedačku pre deti- zaplať, kúp si reflexnu vestu-zaplať, daj si skontrolovať chrup-zaplať, chceš ísť za hranice vybav vízum-zaplať, nechoť známemu na pohreb, lebo ťa zbiju a zavru, nehovor pravdu, lebo si populista(s toho slova už mám vyrážku) atď. 

A že tu nieje kapitalizmus? Kapitalizmus sa vyznačuje vykorisťovaním človeka človekom. Ako teda nazvať to, ak jeden človek založí firmu, za tri roky si postavý dom za pár milionov, jeho celá rodina sa vozí na novučičkých autách a jeho zamestnanci maju plat 10000,. mesačne. To maju prave na prežitie v dnešnej krásnej dobe. To nieje vykorisťovanie človeka človekom? Alebo podnikateľ nieje človek? Alebo ešte lepšie , zamestnanec nieje človek, lebo tak to vazerá.

 Nie som zastanca komunizmu, ale to bolo jediné zriadenie na svete od prvotnopospolnej spoločnosti, ktoré uznávalo aj manuálnu prácu. Malo aj chyby, ale už Ježiš povedal, kto si bez viny hoď kameňom prvý. Na jednej strane si hovoríme že sme kresťankým štátom ale žijeme ako kresťania? Boh dal jednému rozum, inému hlas, niekomu šikovné ruky  a niekomu nič. A tu je problém. Prečo si poctivo pracujúca upratovačka ani za niekoľko rokov nezarobí toľko ako niekto za mesiac?  Lebo je tu kapitalizmus.

Kedy sa už naši vodcovia naučia pomenovať veci pravými menami? Azda sa hanbia za to čo tu stvorili? 


politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Problém je v tom, že
    komunizmus ešte nikde na svete nebol, ak by si bol prečítal niečo od Marxa pochopil by si, že to, čo stvorili Lenin, Stalin a Gottwald stvorili nemalo ku komunizmu ani tak blízko ako má Fidel Castro k demokratickému vodcovi. To čo títo ľudia urobili s nádhernou ideou sa ani sami naodvážili nazvať komunizmom, dali mu meno socializmus. A preto hovorím, že netreba smútiť za komunizmom, lebo ten tu nikdy nebol...
    publikované: 07.05.2005 12:18:52 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014